Стотици доброволци в помощ на 35 институции от цялата страна -

Стотици доброволци в помощ на 35 институции от цялата страна - "Ден на доброто" 2019

Стотици доброволци в помощ на 35 институции от цялата страна -

Доброволци от БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ подпомогнаха 35 социални институции в 19 града в страната в рамките на един работен ден

Денят на доброто и социалната активност се провежда за девета поредна година в помощ на деца и възрастни хора в нужда

Близо 240 служители на „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” и „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” се включиха с доброволческа работа в 35 социални каузи в 19 града в страната по време на традиционния Ден на доброто. Инициативата е част от дългосрочната международна кампания „Ден на социалната активност” на Виена Иншурънс Груп, която насърчава и подкрепя доброволчеството и социалната ангажираност сред служителите в дългосрочен план.

Тази година екипите на двете компании се ангажираха с каузи в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Златица, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Севлиево, Сливен, Сопот, София, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол.

Преобладаваха каузите в помощ на социални институции за хора с увреждания – дневни центрове, училища и организации от семейството на БАЛИЗ /Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения/. Най-много доброволци се включиха с различни дейности в дневните центрове, оказвайки активна помощ на персонала. На места тази помощ включваше и традиционни за това време на годината занимания, като изработването на сувенири и картички за коледните празници, които ще се продават по време на благотворителните коледни базари.

На други места доброволците работиха по освежаване и почистване на помещения и дворове в дневните центрове, а в библиотеките в Благоевград, Севлиево и Хасково – в подреждане на библиотечния фонд и освежаване на читални. В Пловдив, заедно със семейства на деца със синдром на Даун, служителите на Булстрад участваха в традиционно месене на хляб, с помощта на „Мрежа Хлебни къщи”. В УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, те помогнаха на учителите от сдружение „Образование и здраве“ за съживяване на болничното училище – затворено през 2017г. и отново отворило врати, благодарение на дарители и доброволци.

За втора поредна година в Деня на доброто служители от двете компании станаха Посланици на предложени от тях каузи, с чието подпомагане се ангажираха лично и привлякоха нови доброволци за осъществяването им.

Сред дейностите, организирани от Посланиците на доброто тази година, бяха събиране и разпределяне на дарения с пакетирана храна, перилни, почистващи и санитарни материали към различни фондации, домове и социални организации за подпомагане на деца и възрастни в нужда; осъществяване на ремонтни дейности и закупуване на специални учебни материали за СОУ „Луи Брайл“ в София - едно от двете държавни училища в България за деца с нарушeно зрение; събиране и предаване на пластмасови капачки за рециклиране, като част от инициативата „Капачки за бъдеще“; разхождане на кучета в Общинския приют на „Екоравновесие“ в село Горни Богров, където над 1500 животни разчитат на доброволци, за да могат да излязат на кратка разходка извън клетките поне един път месечно.