Нова формация в Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп от 1 юли 2023 г.

Нова формация в Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп от 1 юли 2023 г.

Нова формация в Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп от 1 юли 2023 г.

Хартвиг Льогер ще стане Главен изпълнителен директор, а негов заместник – Петер Хьофингер

От 1 юли 2023 г. Управителният съвет на Виена Иншурънс Груп ще има следния състав: Хартвиг Льогер, Главен изпълнителен директор и Председател на УС, Петер Хьофингер, Зам. главен изпълнителен директор и Зам. председател на УС, Лиане Хирнер, Гл. директор „Финанси и риск“, Герхард Ланер, Габор Лехел и Харалд Ринер.

Мандатът на всички членове на УС ще бъде до 30 юни 2027 г.

Надзорният съвет (НС) взе единодушно решение за бъдещия състав на УС на VIG на заседанието си на 29 ноември 2022 г., по предложение на Комитета за номинации към НС от септември 2022 г. „Определяйки на такъв ранен етап състава на Управителния съвет, чиито мандат започва на 1 юли 2023 г, ние демонстрираме стабилността и приемствеността емблематични за VIG Group, но и нещо повече. Квалификацията и различните професионални сфери, представени в екипа на Управителния съвет, се допълват перфектно и съществува много добра координация между тях“, обясни Гюнтер Гайер, Председател на НС на Виена Иншурънс Груп.

По молба на Елизабет Щадлер и Петер Тиринг техните мандати няма да бъдат удължени, като изтичат на 30 юни 2023 г. във връзка с техните планове за оттегляне от активна дейност.

 

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) е водещата застрахователна група както за Австрия, така и за целия регион на Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Близо 50 компании от 30 страни формират Групата, която може да се похвали с дългогодишна традиция, силни марки и близка връзка с клиентите. Повече от 25 000 служители на VIG се грижат ежедневно за потребностите на над 22 милиона клиенти. Акциите на VIG се търгуват на Виенската фондова борса от 1994 г. и на Будапещенската фондова борса от ноември 2022 г. Компанията има рейтинг от „A+“ със стабилна перспектива от международно признатата рейтингова агенция Standard & Poor's. VIG си сътрудничи активно с Erste Group, най-голямата банка за индивидуално банкиране в Централна и Източна Европа.