Хартвиг Льогер става част на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп от януари 2021 г.

Хартвиг Льогер става част на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп от януари 2021 г.

Хартвиг Льогер става част на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп от януари 2021 г.

На 1 декември 2020 г. Надзорният съвет на Виена Иншурънс Груп (Wiener Versicherung Gruppe), под председателството на Гюнтер Гайер, избра Хартвиг Льогер за член на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп, с мандат от 1 януари 2021 г. до 30 юни 2023 г.
 

От януари 2021 г. Групата ни ще може да разчита изцяло на изключително дълбокото познаване на застрахователния сектор и отличните мениджърски умения на Хартвиг Льогер. За първи път срещнах Хартвиг Льогер и имах възможност да оценя неговите качества по времето, когато бяхме в компанията Donau Versicherung. Затова съм още по-щастлив, че сега, като член на Управителния съвет, той ще може да участва в бъдещото стратегическо позициониране на VIG в Централна и Източна Европа,“ посочи Гюнтер Гайер, Председател на Надзорния съвет на Виена Иншурънс Груп.
 

Роден в района Щирия, Австрия, Хартвиг Льогер започва своята кариера в застрахователния сектор през 1985 г. като брокер. След завършване на курс за професионално обучение по икономика на застраховането във Виенския университет по икономика и бизнес, той застава начело на продажбите за Щирия в „Алианц“ през 1989г. От 1997 г. до 2002 г. Льогер отговаря за продажбите в Donau Versicherung. По-късно заема различни висши мениджърски позиции в UNIQA Group, като до края на ноември 2017 г. е председател на управителния съвет на UNIQA Österreich AG. През периода от декември 2017 г. до юни 2019 г. заема поста на министър на финансите в Австрия. 
 

От юли 2019 г. Льогер е управляващ партньор във V.I.P. Consulting и е предоставял  консултантски услуги на VIG съгласно договор с Wiener Städtische Versicherungsverein, главен акционер на Vienna Insurance Group. „Като част от този договор за консултантски услуги, Хартвиг Льогер вече подпомагаше обсъждането на нашата стратегия за следващите пет години. В този процес можехме да почерпим от неговия 35-годишен опит в застраховането и познанията му за региона на Централна и Източна Европа. Много съм щастлива от факта, че от началото на януари 2020 г. той ще може да използва своите експертни познания в работата си за VIG Group,“ коментира Елизабет Щадлер, главен изпълнителен директор на VIG.