COVID-19 инфо линия с актуална и важна информация за пътуващите

COVID-19 инфо линия с актуална и важна информация за пътуващите

COVID-19 инфо линия с актуална и важна информация за пътуващите

В усилията да се приспособим към света по време на пандемия, пътуванията в световен план постепенно се увеличават при определени условия. Ограниченията свързани с SARS-CoV-2 / COVID-19 в различните държави са все още в сила и различна степен на строгост, поради което е от огромна важност пътуващите да могат лесно и бързо да получат изчерпателна и актуална информация.

За улеснение на клиентите, сключили застраховка „Помощ при пътуване”, представяме услугата – „COVID-19 Инфо линия”. На COVID-19 Инфо линия клиентите могат да получат подробности за  епидемиологичната обстановка и правилата във връзка с коронавирус за влизащи в или напускащи съответната държава пътници.

Линията функционира 24/7 с актуална база данни от официални източници и при запитване от клиент по телефон или имейл, асистанс координаторите проверяват в съответния портал и предоставят на клиента необходимата информация.

Друго важно, което пътуващите могат да научат е какви са установените актуални вътрешни мерки в дадената държава – вечерен час, допустима заетост на ресторанти, превозни средства и др., задължителни ли са предпазните маски, в кои случаи и къде.

По отношение на тестовете, на COVID-19 Инфо линия се предоставя информация за локации, на които може да се извърши тестване, възможно ли е да се направи PCR тест на летището, има ли опция за предварително резервиране на час за изследване, кога се получават резултати и (евентуално) каква е цената на тестването.

 

COVID-19 Инфо линия e на разположение 24/7 и можете да се свържете на телефон:  +359 2 8 197 197 или имейл на assistance@globalservices.bg.