Булстрад – лидер на застрахователния пазар за 2022

Булстрад – лидер на застрахователния пазар за 2022

Булстрад – лидер на застрахователния пазар за 2022

Булстрад Виена Иншурънс Груп заема първо място на застрахователния пазар за 2022, това сочат официално публикуваните резултати от Комисията по Финансов Надзор за застрахователния пазар към 31.12.2022 година.

Двете компании Булстрад ВИГ и Булстрад Живот ВИГ генерират общ премиен приход от 492,1 милиона лева.

„Безспорно този резултат е отражение на доверието на нашите клиенти. За мен и моите колеги това е най-важното в застрахователния бизнес. Силно вярваме, че в сърцевината на успеха е екипната работа, затова бих искал да благодаря на нашите служители и партньори, както и на всички наши клиенти, които припознаха Булстрад Виена Иншурънс Груп като свой Застраховател!“, сподели Недялко Чандъров, Главен изпълнителен директор на Булстрад.

Булстрад и Булстрад Живот са част от групата на Vienna Insurance Group - водещата застрахователна група в Австрия и ЦИЕ (Централна и Източна Европа). Близо 50 компании от 30 страни формират Групата, която може да се похвали с дългогодишна традиция, силни марки и близка връзка с клиентите. Повече от 25 000 служители на VIG се грижат ежедневно за потребностите на над 22 милиона клиенти. Акциите на VIG се търгуват на Виенската фондова борса от 1994 г., на Пражката фондова борса от 2008 г. и на фондовата борса в Будапеща от ноември 2022 г. Компанията има рейтинг от „A+“ със стабилна перспектива от международно признатата рейтингова агенция Standard & Poor's. VIG си сътрудничи активно с Erste Group, най-голямата банка за индивидуално банкиране в ЦИЕ.