ОББ влезе в нов етап на развитието на своя общозастрахователен бизнес  чрез партньорство с Булстрад Виена Иншурънс Груп

ОББ влезе в нов етап на развитието на своя общозастрахователен бизнес чрез партньорство с Булстрад Виена Иншурънс Груп

На 04.01.2016 г. окончателно бе финализирана сделката по продажба на акциите на застрахователното дружество на ОББ – Ей Ай Джи  АД на Булстрад Виена Иншурънс Груп. С тази ключова за българския застрахователен пазар сделка се откриват нови възможности за партньорство между една от водещите банки в България и застрахователна компания с лидерска позиция на  българския пазар, носител на европейските традиции и иновации в застрахователния бизнес.

С това ново за България партньорство ОББ и Булстрад ВИГ ще предоставят застрахователна защита на многобройните банкови клиенти чрез една от най-пълните и разнообразни гами от застрахователни продукти и услуги.

Условията по застрахователните полици на стотиците хиляди клиенти на ОББ - Ей Ай Джи  АД остават непроменени, като те и занапред ще продължат да бъдат обслужвани в клоновете на ОББ в цялата страна, където ще могат да се възползват от още по-добро обслужване и комуникация по своите застрахователни въпроси и нужди.

Виена Иншурънс Груп (VIG) е водеща застрахователна компания в Австрия, както и в Централна и Източна Европа. Около 50 компании в 25 държави формират Групата, която има дълготрайни традиции, силни търговски марки и близки отношения с клиентите. VIG има зад гърба си 190 г. опит в застраховането. Със своите 23,000 служители, Виена Иншурънс Груп е неоспоримият лидер на основните си пазари. Така тя е отлично позиционирана да се възползва от възможностите за траен растеж на пазар със 180 млн. души. Листната на борсата, Виена Иншурънс Груп има най-добрият рейтинг сред компаниите в индекса ATX, водещият индекс за фондовата борса във Виена. Дяловете й също се търгуват и на фондовата борса в Прага.