Завръща се Предизвикателството Малки Великани 2023

17 февруари 2023, 15:39

Завръща се Предизвикателството Малки Великани 2023

Предизвикателството Малки великани 2023 стартира на 15 февруари, като отново призовава учениците между 4-6 клас в цялата страна да се включат в създаването на най-дългия волейболен пас онлайн. Смесени отбори от 4-6 клас, водени от ръководителя си по физическо възпитание от цяла България, могат да се включат като изпратят видео до 14 април.

През 2020 / 2021 Малките великани постигнаха 14 016 километра, подавайки си топката виртуално чрез видеа. Тогава в Предизвикателството се включиха 47 училища от 30 населени места в 16 области, които намериха начин да подадат топката нататък, въпреки променливата ситуация с епидемиологичната обстановка и дистанционното обучение на училищата.

По правилата всеки клип следва да започва с волейболната топка, която навлиза в кадър отляво и в края на клипа излиза отдясно. В кадър трябва да се вижда представител на отбора, който държи плакат с името на училището и населеното място. Всяко училище има право да участва само с 1 видеоклип.

Къде се намира топката в България в момента може да се проследи на картата на malkivelikani.bg.

Целта е децата да направят най-дългия онлайн волейболен пас между училищата, което се проследява в реално време на официалния сайт на Малки великани. Първите 100 участвали училища ще получат награда, а специално жури ще определи трите най-впечатляващи видеа, които ще получат допълнителна голяма награда за оригинално видео.

Предизвикателството е част от най-голямата верига турнири по мини-волейбол Малки великани за купата на Булстрад и е ежегодна инициатива на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“, стартирала през 2018.

По-късно през годината ще се проведе и фактическата верига турнири по мини-волейбол Малки великани, за която организаторите ще обявят подробности съвсем скоро.