Вече са ясни отборите-финалисти във веригата „Малки великани” 2019

Вече са ясни отборите-финалисти във веригата „Малки великани” 2019

С проведени срещи в зони Бургас, Стара Загора и Пловдив завърши последната седмица от квалификационната фаза на Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад. 
 
Третата седмица от квалификационния етап на ученическите турнири по мини волейбол „Малки великани” 2019 завърши със срещи в Бургас, Стара Загора и Пловдив. Близо 490 ученици, в 50 смесени отбора, от 5-ти и 6-ти клас се включиха в изключително оспорвана битка за място на финалите за трите зони. 
 
Малките волейболисти в Бургас бяха изненадани от появата на волейболните надежди – Георги Петров и Венелин Кадънков, с които имаха възможност да разменят няколко демонстрационни подавания и да се снимат с тях. В спортна зала „Никола Станчев” събитието бе открито от зам. кмета на Бургас д-р Лорис Мануелян, а сред официалните гости бе още г-жа Павлина Алексиева, представител на РУО Бургас. Отборът, който се класира на първо място сред общо 18 отбора от зоната, е СУ „Любен Каравелов” от град Несебър. 
 
Зона Стара Загора също не лиши гости и участници от обрати и емоционални моменти. В отбора-победител - ОУ „Кулата” от гр. Казанлък тази година взе участие и шестокласникът Крисиян Илиев, който миналата година вдигна купата на финала с отбора от Берковица. Събитието бе уважено от г-н Георги Димитров, ръководител  звено „Спорт за всички“ – Стара Загора, както и от г-н Николай Дончев, директор на Генерална агенция на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”  в Стара Загора. 
 
В Пловдив участници и гости бяха приветствани от заместник-директора на Общински детски комплекс „Пловдив“ с направление „Спорт“ г-н Александър Сукнаров и г-н Георги Ненов, директор на Генерална агенция на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” в Пловдив. Една от специалните изненади на събитието бе изпълнението на Стефани от „Гласът на България”. Победител от зона Пловдив стана отборът на ОУ „Душо Хаджидеков”. 
 
След проведени квалификации през месец ноември в зони София, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив, вече са ясни осем от деветте отбора, които ще премерят сили на финала в Разлог на 29-30 ноември – 1 декември. Залогът е голям – освен престижната купа, отборът-победител ще спечели и голямата награда – участие в спортен лагер.  
 
Ето ги и отборите, които ще премерят сили на финала в Разлог тази година: 
 
Зона София: 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“ и 97 СУ „Братя Миладинови“

Зона Велико Търново: ОУ „Акад. Даки Йорданов”, Омуртаг

Зона Русе: ОУ „Отец Паисий”

Зона Варна:  ОУ „Георги Сава Раковски”  

Зона Бургас: СУ „Любен Каравелов”, Несебър

Зона Стара Загора: ОУ „Кулата”, Казанлък

Зона Пловдив: 11 ОУ „Душо Хаджидеков”

Предстои и домакините от Разлог да излъчат своя отбор. 
 
За новини около инициативата, събития и допълнителна информация, следете на www.malkivelikani.bg и фен страницата Малки великани във Facebook. 
 
Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад се осъществява с подкрепата и съдействието на местните общини и Българска федерация по Волейбол.