Успешно приключи втората седмица от зоналните турнири от „Малки великани” - 2019

Успешно приключи втората седмица от зоналните турнири от „Малки великани” - 2019

Втората седмица от зоналните турнири на Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад включваше центровете: Велико Търново, Русе и Варна. 

Квалификационните срещи са в разгара си, като събитията в зони Велико Търново, Русе и Варна преминаха под знака на много емоции, страхотни изненади и вдъхновяващ спортсменски дух, демонстриран от малките волейболисти и техните треньори. 
 
В надпреварата от трите зони се включиха близо 430 ученици в 43 смесени отбора момчета и момичета от 5-ти и 6-ти клас. 
 
Вече са ясни пет от деветте отбора, които ще премерят сили в заключителния етап от надпреварата, който ще се проведе в Разлог на 29, 30 ноември 1 декември. Отборътпобедител на финала ще спечели голямата награда – спортен лагер. 
 
След вълнуващия старт на „Малки великани” в София, следващата спирка на националната верига по мини-волейбол бе Дворец на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново.  
 
Квалификации се проведоха още в зала „Дунав” в Русе и в Първа езикова гимназия във Варна. Организаторите се бяха погрижили за доброто настроение на гости и участници със специална празнична програма, включваща светлинно шоу, изпълнения на танцови състави и приветствени речи от специалните гости на събитието. 
 
На спортните събития, проведени дотук, не липсваха вълнуващи моменти. Учениците от СУ „Владимир Комаров”, които участваха в мачовете от зона Велико Търново, публикуваха свое фен видео за участието си в „Малки великани”.  
 
Турнирът в Русе бе открит от директора на Генерална агенция Русе към ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” г-н Илия Димитров, който приветства участниците и им пожела успех.  
 
На събитието в морската столица присъстваха високопоставени гости от община Варна и Регионалното управление по образованието, сред които и директорът на Дирекция „Спорт” г-н Кристиан Димитров, които, заедно с г-н Галин Георгиев - директора на Генерална агенция Варна - ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”, откриха събитието.  
 
Ето ги и отборите, които вече си завоюваха право за участие на финала в гр. Разлог: 
 
Зона София: 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“ и 97 СУ „Братя Миладинови“ Зона Велико Търново: ОУ „Акад. Даки Йорданов” - Омуртаг Зона Русе: ОУ „Отец Паисий” За Варна:  ОУ „Георги Сава Раковски”  
 
В момента се провеждат квалификациите в зони Бургас, Стара Загора и Пловдив. 
 
За новини около инициативата, събития и допълнителна информация, следете на www.malkivelikani.bg и фен страницата Малки великани във Facebook. 
 
Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад се осъществява с подкрепата и съдействието на местните общини и Българска федерация по Волейбол. “Малки великани” е дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола.