Интригуващ финал на „МАЛКИ ВЕЛИКАНИ” в Разлог

Интригуващ финал на „МАЛКИ ВЕЛИКАНИ” в Разлог

Отборът на град София напълно заслужено спечели купата на Булстрад 2023, както и специалната награда – спортен лагер, отново осигурена от ЗЕАД Булстрад Виена Иншурънс Груп.

Финалното състезание от национална верига по детски волейбол „Малки великани” се проведе в два последователни дни в спортна зала „Септември“ в град Разлог. Събитието премина с голям успех и беше подкрепено от близките и приятелите на всички участници в надпреварата.

Над 100 училища от цялата страна взеха участие в спортната инициатива.  Всеки от отборите показа хъс, спортсменство, както и огромно желание и любов към спорта.  Развръзката на републиканския турнир приключи, след като се изправиха в пряк двубой отборите на ОУ "Христо Смирненски", София и 2 ОУ "Христо Смирненски", Берковица.

Кулминацията бе завоюването на Купата на Булстрад от отбора на ОУ "Христо Смирненски", София, последван на второ място от 2 ОУ "Христо Смирненски", Берковица и на трето - ОУ "Добри Чинтулов", Варна.

Специален гост на събитието беше зам.-кмет на община Разлог - инж. Гергана Костова.

За Купата на Булстрад 2023 "Малки великани" премериха сили 122 училищни отбора, от 37 населени места, в 6 зонални турнира Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, София и Стара Загора, които излъчиха 7те големи победители:

  • БУРГАС - ОУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“;
  • ВАРНА - ОУ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“;
  • ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 2 ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“, гр. Берковица; 
  • ПЛОВДИВ - ОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“, с.Тополово; 
  • СОФИЯ - 109 ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ и 142 ОУ „ВЕСЕЛИН ХАНЧЕВ“; 
  • СТАРА ЗАГОРА - ППМГ „ГЕО МИЛЕВ“; 
  • Домакините от Разлог излъчиха 8ия финалист СУ „БРАТЯ ПЕТЪР И ИВАН КАНАЗИРЕВИ“!

Събитието приключи с много награди и изненади подготвени от организаторите. Проведе се томбола с подаръци, в която всички участници имаха възможност да спечелят, някоя от наградите: волейболна топка, тротинетка, мрежа за волейбол и още много други. Организаторът на веригата ЗЕАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" изненада участниците със специално изработени за тях персонализирани екипи, подарък за училището участник в големия финал. 

С финала слагаме и край на състезанията през 2023!